Villa Stabbia is een organisch geproduceerde extra vergine olijfolie uit Toscane. De boerderij met  charmante vakantiehuisjes staat in Massa e Cozzile, een prachtige streek tussen Florence en Lucca. De aandacht die de familie Mario en Tine aan hun producten geven is zo groot, dat je bijna gaat geloven dat het hun kinderen zijn. 
Mario heeft alle tijd genomen om ons niet alleen langs de olijfbomen te leiden. Hij vond het ook gewoon heel belangrijk om aan ons uit te leggen hoe hij zijn kleinschalige productie maakt en waarom. Daarom hieronder een heel uitgebreide verhandeling over het product en de geschiedenis van Villa Stabbia.   
 
De olijfolie is een door de familie met de hand geplukt product van verschillende Toscaanse olijven: Frantoio, Leccino, Morialo, en Pendolino.
De olie wordt gekenmerkt door vele toepassingsmogelijkheden. Wij vonden hem het meest geschikt voor eten met wat sterkere smaakcomponenten, zoals bepaalde salades, gegrilde groenten maar ook om te gebruiken voor pasta of om vis in te bakken. Maar hij is zo prachtig van smaak, dat het ook prachtig tot zijn recht komt bij brood.
 
Normaal gesproken begint het plukken van de 2500 olijfbomen die op 10 hectaren staan laat in oktober. Maar de familie begint werkelijk met het oogsten net voordat de olijven rijp zijn en zeker niet zacht, daarom is de smaak fris en fruitig en een beetje bitter en jonge olie is ook een beetje pikant, maar dat verdwijnt na een jaar.
 
Het landgoed met z’n prachtige villa ligt tussen Lucca en Florence. De olie komt van olijven die begin november op geheel ambachtelijke wijze verwerkt worden waarbij de kwaliteit voorop staat.  Villa Stabbia goudgroene olijfolie is een blend van de frantoio, leccino, moriaolo en pendolino olijven. 
 
Het geeft de olie een uitzonderlijke evenwichtige en delicaat en geurig karakter. Een beetje fruitig met een touch van peper.  Geschikt voor bijna ieder gerecht, zoals gegrilde vis, vlees, salades, en pasta’s
 
In lijn met de principes van organische landbouw, worden alle olijven geoogst met de hand en in kleine plastic open kratten vervoerd. Hierdoor wordt beschadiging van de olijven tegeggegaan. Met de hand oogsten voorkomt dat de olijven kneuzen, wat de zuurgraad laag houdt. Alleen de rijpe onbeschadigde olijven worden geselecteerd voor de Villa Stabbiolijfolie. Onrijpe of overrijpe olijven reduceren het fruitige karakter van de olie, en draagt bij aan een bitterheid. De zuurgraad is zeer laag en maximaal 0,4. Binnen 24 uren worden de olijven door Villa Stabbia zelf tot olijfolie verwerkt. Uit 100 kg olijven wordt 15 kg olijfolie geperst.
 
Opties:
Prijsinformatie:
Prijs per Per fles:
€ 17,99
Aantal: Bestellen

Standaard levertijd

2 - 3 dagen

Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.